Назад до результатів
ЯБЛУКА ПРЯНІ
Спосіб приготування
Інгредієнти
8 осіб
- 1 кг яблук сорту «антонівка»/«симиренка» (10 шт. дрібного або середнього розміру)
- 10 листків чорної смородини і вишні
- 5 ст. л. меду
- 1.5 ч. л. солі
- 5 шт. гвоздики
- 1/2 ч. л. меленої кориці
- 1.5 л води
Час підготовки
30 хв.Додатковий час
96 ч.Рівень складності
ЛегкийВартість
середняСпосіб приготування
-
Яблука помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину.
-
В окропі розчиніть сіль, додайте гвоздику, корицю. Дайте злегка охолонути (до 65 °С), а потім додайте мед.
-
В «Чудо-банку» (3 л) покладіть яблука, перекладаючи їх листям. Залийте маринадом, залиште при кімнатній температурі на добу, потім поставте в холодильник ще на 2–3 доби.