Назад до результатів
ОВОЧЕВЕ АСОРТІ
Спосіб приготування
Інгредієнти
8 осіб
- 1/2 головки білокачанної капусти (можна додати червонокачанну для яскравості)
- 10 суцвіть цвітної капусти
- 2 моркви
- 2 болгарські перці
- 5 зубчиків часнику
- 1 гілки селери (для аромату)
- Перець горошком
- 4 шт. гвоздики
- 5 шт. лаврового листа
- 3 ст. л. солі
- 150 мл оцету (9 %)
- 1 ст. л. цукру
- 1/2 л окропу
- 1.5 л холодної води
Час підготовки
30 хв.Час готування
10 хв.Додатковий час
81 ч.Рівень складності
ЛегкийВартість
середняСпосіб приготування
-
Наріжте перець великими кубиками, моркву – кильцями, селеру – скибочками, часник залиште цільним.
-
Білокачанну капусту наріжте невеликими кубиками, посоліть, злегка «відіжміть».
-
Засипте цвітну капусту й інші овочі в «Чудо-банку» (3 л).
-
В окропі розчиніть сіль, цукор, оцет, додайте перець горошком, гвоздику, лавровий лист. Додайте решту води.
-
Залийте овочі водою (не вище ніж 65 °С), залиште на 1 годину з відкритою кришкою.
-
Закрийте кришку, залиште на ніч при кімнатній температурі, а потім поставте у холодильник на 2–3 доби.