Даний сайт використовує файли cookie. Продовжуючи користування сайтом Ви погоджуєтесь з використанням фалів cookie. Дізнатися більше.

Назад до результатів

ПИРІГ З БАКЛАЖАНІВ

  • Tupperware ПИРІГ З БАКЛАЖАНІВ

Спосіб приготування

Інгредієнти

4 осіб

  • 600 г баклажанів
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком
  • 1 банка томатної пасти (425 г)
  • 30 г цукру
  • 50 г кедрових горішків
  • 1 пучечок базиліку

Час підготовки

30 хв.

Час готування

83 хв.

Рівень складності

Середня

Вартість

середня




Спосіб приготування

  1. За допомогою Шатківниці «Мандоліна» наріжте вимиті баклажани вздовж тоненькими язичками. Не використовуйте перший та останній язички зі шкуркою.

  2. Приготуйте язички баклажанів на парі за допомогою «МікроМіленіал» (3 л) протягом 15 хвилин за потужності 600 Вт. Дайте охолонути протягом 10 хвилин, злийте зайву рідину.

  3. За допомогою Комбайна «ЕкстраШеф» подрібніть цибулю та часник. Додайте 25 мл оливкової олії, сіль та перець. Запікайте 8 хвилин за потужності 600 Вт у Кувшині «МікроКук» (1 л) з відкритою кришкою.

  4. Додайте томатну пасту, цукор, перемішайте та тушкуйте 10 хвилин за потужності 600 Вт. Видаліть зайву рідину.

  5. Додайте кедрові горішки, порізаний базилік, перемішайте.

  6. Розігрійте духову шафу до 180 °С.

  7. Силіконову форму «Деко» поставте на холодну решітку духової шафи. Викладіть у неї язички з баклажанів так, щоб вони перекривали один одного, протріть їх серветкою, злегка змастіть оливковою олією за допомогою Силіконового пензлика «Бездоганність». Викладіть на баклажани половину начинки. Повторіть ще раз. Зверху викладіть шар баклажанів, протріть їх серветкою та змастіть олією.

  8. Запікайте у розігрітій духовій шафі 40 хвилин.

  9. Подавайте пиріг теплим або гарячим з рукколою, соусом песто та

    тертим пармезаном.

Соус песто: ретельно подрібніть листя базиліку за допомогою Подрібнювача «Турбо» (300 мл), додайте 50 г тертого пармезану, 1 очищений зубчик часнику та 50 г кедрових горішків. Посоліть, поперчіть, додайте 150 г оливкової олії, збивайте декілька секунд у Комбайні «ЕкстраШеф» (1,35 л).